SUP-Guide

SUP - Stand Up Paddle

SUP har blivit mycket populärt de senaste åren. Det är lätt att förstå varför, det är ett riktigt roligt sätt att komma ut på vattnet! Tidigare har många associerat SUP med semester i södra regionerna, men det är minst lika kul och kanske ännu mer givande att paddla SUP hemma. Att komma ut på nästan vilket vatten som helst så enkelt och snabbt är en enorm frihet!

Ett uppblåsbart SUP-bräde är lätt att blåsa upp och tömma på luft igen efter användning. Det faktum att den är uppblåsbar innebär att den tar lite plats när den tömms och är lätt att bära med sig i medföljande väska. SUP paddle brädan passar bra för både vuxna och barn och ger dig också lite träning förutom att vara kul.

Våra bästa SUP-tips

Tips 1 - SUP behöver inte vara dyrt.
Det handlar om att handla i en prisklass som är vettig för ditt bruk. En billig SUP är inte nödvändigtvis en dålig SUP för en nybörjare, det handlar om att komma ut och ha kul!

Tips 2 - Bär en väst!
Vi rekommenderar alla att bära en flytväst när de är ute på vattnet med SUP. Oavsett hur lugnt och tyst vattnet verkar, västen är en mycket viktig del att använda sig av!

Tips 3 - Använd "Leash"
Ofta även kallad en säkerhetskabel. Detta är en sträng som du fäster på SUP-brädan för att sedan fästa runt din fot / ben. Om du skulle falla av SUP-brädan är du alltid säker på att din SUP inte flyter utom räckhåll och skapar en svår och osäker situation för dig.

Tips 4 - Paddla nära land.
Detta är särskilt viktigt att tänka på om du är nybörjare och tills du känner till dina egna gränser. Särskilt där båtar färdas kan farliga situationer snabbt uppstå om du paddlar för långt ut. Vi rekommenderar att du håller dig nära land och bedömer dina egna färdigheter och din kompetens om du vill gå längre.

Tips 5 - Vågtips.
Om du är nybörjare rekommenderar vi att du bekantar dig med SUP-brädet innan du ger dig ut i vågor. När du har en känsla av stabiliteten i SUP-brädan och känner att du har bra kontroll kan vågor vara jättekul! Ju mer erfarenhet du får, desto roligare och desto högre vågor, men kom ihåg att höga vågor också kräver mer av paddlaren och till och med någon med mycket erfarenhet kan uppleva viss förlorad kontroll.

SUP är för alla och behöver inte kosta mycket
Vi tror att SUP är för alla, både barn och vuxna och att SUP-brädan därför inte behöver kosta mycket! Det är därför vi har SUP-brädor för alla åldrar och ändamål till mycket låga priser.