Service & reklamation

 

Läckor och reparationer

Paddelbrädan är gjord av en slitstark PVC med dubbelsömmar. Om du upplever en reva eller ett hål kan det enkelt repareras med det reparationspaket som ingår i paketet:

 

Läckor

Om du upplever att brädet sjunker bör du kontrollera om det finns läckor. Ventilen är en bra startpunkt att börja på. Det är inte vanligt att ventilen läcker, men om den är skadad bör den bytas ut.

För att kontrollera ventilen kan du använda tvålvatten (tvål eller diskmedel med vatten i en sprayflaska) Spraya runt ventilen. Om det kommer bubblor bör du kontrollera ventilens botten och ventilsätet. Bra att kontrollera att den är korrekt monterad. Det är enkelt att byta ut hela ventilen om läckaget fortsätter och en ny måste beställas.

Om ventilen är tät men brädan fortfarande är tömd på luft. Kan det vara så att det finns skador i PVC:n. Små punkteringar kan enkelt och permanent repareras. För att kontrollera om det finns en läcka kan du pumpa upp brädan till maximalt tryck och lyssna efter läckan. När du har hittat läckan kan du spraya hålet med tvålvatten. Om bubblor uppstår har du hittat läckan.

 

Små revor

Små revor kan repareras utan lapp om skadan är mindre än 3 mm. Rengör och torka det område som ska repareras efter att ha tömt brädan. Ta en liten droppe lim över hålet och låt det torka i 12 timmar.

 

Mindre reparationer

Medföljande reparationssats kan användas för att reparera mindre skador. Klipp en lapp som täcker skadan och ca 1,5 cm runt hålet. Klipp lappens hörn runda och applicera lim på lappens baksida och runt området som ska repareras. Det är viktigt att inte använda för mycket lim. Vänta 2-4 minuter tills ytorna blir klibbiga och placera lappen på det skadade området. Placera cirka 6-10 kg vikt  på området du lagat i 12 timmar. När 12 timmar har gått, lägg sedan en limremsa längs kanten för att slutföra tätningen. Låt detta torka i 4 timmar.

 

Pyser ur ventilpackningen

Om du kämpar med att brädan töms på luft, kan det vara den inre packningen som delvis har lossnat och gått med i ventilhuset. Följ dessa instruktioner om du ser en kant på packningen som skjuter ut i ventilhuset. Använd de medföljande plast verktygen för att få packningen på plats så att ventilen fungerar igen.

  1. Töm brädan helt på luft och lyft den bakre delen lite högt så att fenorna inte skadas mot föremål/golvet.
  2. Ta bort ventilkåpan och placera verktyget i öppningen.
  3. Vrid ventilen moturs några varv för att lossa den yttre delen av ventilen.
  4. Lossa sedan resten för hand. Ta bort ventilens yttre del från ventilsatsen. När kan du se packningen som har förskjutits
  5. Använd tummen för att trycka på tätnings mekanismen på ventilen. Den felplacerade packningen lossnar lite.
  6. Använd endast fingrarna och flytta packningen så att den hamnar på rätt plats.
  7. När packningen är på plats igen kan du sätta på den yttre ventildelen igen.
  8. Innan du monterar kan du applicera lite silikonfett eller vaselin på ventildelen och O-ringen för att få en bra tätning.
  9. Kontrollera att det inte finns smuts eller partiklar på ventilen eller ventildelarna.
  10. Upprepa dessa steg åt andra hållet för att byta ut ventilen. Endast för hand. Förra omgången kan de inkluderade verktygen användas, men dra inte åt för hårt!

 

Hittar du inte det du letar efter?